Netflix’s hitserie La Casa de Papel, die ook bekend staat als Money Heist, keert terug voor een zesde seizoen. Terwijl we nog vol adrenaline zitten van het vorige seizoen kunnen we niet wachten dat de show weer terugkeert met zijn geweldige cast.   Volgens Forbes was La Casa de Papel drama de meest populaire anderstalige tv-serie op Netflix – kijken we er ook naar uit om onze oude maatjes van de La casa de Papel cast weer te zien.

Relevante verhalen

Alles wat je moet weten over La Casa de Papel deel 5

De laatste keer dat we Álvaro Morte (De Professor/Salvador “Salva” Martin), Úrsula Corberó (Tokio), Paco Tous (Moskou), Jaime Lorente Lopez (Denver), Pedro Alonso (Berlijn) zagen, Alba Flores (Nairobi), Miguel Herrán (Rio), Darko Peric (Helsinki), Itziar Ituño (Raquel), en Esther Acebo (Monica), zij zaten midden in een overval op de Bank van Spanje.

In deel drie werden veel nieuwe personages geïntroduceerd, zoals Alicia (Najwa Nimri), een geduchte politie-inspecteur. Seizoen 4 staat op het punt om ook Tatiana (Diana Gomez), de vriendin van Berlin, tot een vast personage te introduceren.

Voor elk nieuw personage dat wordt geïntroduceerd, rouwen we om één die verloren gaat. Drie geliefde personages-Moskou, gespeeld door Paco Tous, Oslo, gespeeld door Roberto Garcia, en Berlijn, gespeeld door Pedro Alonso-werden gedood in de afgelopen seizoenen.

Hier is een overzicht van al uw favoriete La Casa de Papel acteurs, oude en nieuwe.


Wie speelt Bogotá in La Casa de Papel?

Bogota - la casa de papel cast

In deel drie maakten kijkers kennis met Hovik Keuchkerian, de Armeense en Spaanse ster die Bogotá speelt. Als Keuchkerian, een voormalig bokser, bekend voorkomt, komt dat omdat hij in 2016 meespeelde in de film Assassin’s Creed naast Michael Fassbender, en in de limited serie The Night Manager met Tom Hiddleston en Hugh Laurie. Het is fantastisch dat hij hoort bij La casa de papel cast.


Wie speelt Alicia in La Casa de Papel?

Alicia - la casa de papel cast

Sommigen noemen haar misschien de nieuwe Raquel, maar Alicia is nog veel erger. Alicia Sierra, gespeeld door de 48-jarige Spaanse actrice Najwa Nimri, is de nieuwe onderhandelaar die niets geeft om het volgen van regels. Ze is aangesteld om om te gaan met het feit dat Rio gevangen is genomen door de Spaanse equivalent van de CIA. Nimri is niet alleen actrice, maar ook zangeres en heeft in haar carrière meer dan 10 albums uitgebracht. Haar laatste single “Lento,” wat “langzaam” betekent in het Engels, is nu verkrijgbaar.


Wie van de cast speelt Palermo in La Casa de Papel?

Palermo - la casa de papel cast

Palermo is een integraal personage in deel drie. De Argentijnse acteur Rodrigo de la Serna brengt het criminele meesterbrein tot leven in La Casa de Papel. De 43-jarige ster is vooral bekend van zijn rol als Alberto Granado in de film The Motorcycle Diaries uit 2004. De la Serna speelde de levensechte reisgezel van Che Guevarra, een belangrijke figuur van de Cubaanse revolutie, tijdens hun motortournee door Latijns-Amerika in 1952.


Wie speelt Marsella in La Casa de Papel?

Lukas - la casa de papel cast

Luka Peros, een 43-jarige Kroatische acteur, is volgens zijn IMDb-profiel vooral bekend om zijn voice-overwerk. Peros studeerde in 2000 af aan het Emerson College met een BFA in Performing Arts en heeft gewerkt als poppenspeler bij het Zagreb Puppet Theatre in Kroatië.

Hij heeft in het verleden ook samengewerkt met Corberó (Tokio) en Nimri. De drie speelden de hoofdrol in de Spaanse Netflix-film The Tree of Blood uit 2019, die gaat over een jong stel dat diepe, duistere geheimen ontdekt terwijl ze schrijven over de geschiedenis van hun familie.


Wie speelt de professor in La Casa de Papel?

De Professor -la casa de papel cast
Professor – la casa de papel cast

Álvaro Morte is voor altijd beroemd omdat hij het bespectaclede meesterbrein van La Casa de Papel speelde. Maar als je nu vooral geobsedeerd bent door Morte, kun je hem zien in niet één maar twee Spaanstalige telenovelas: het oorlogsdrama Liefde in moeilijke tijden en Het geheim van Puente Viejo, de op één na langstlopende show in de Spaanse tv-geschiedenis. Of klik op play op de Netflix-film Mirage en zie hem daar.


Wie speelt Nairobi in La Casa de Papel?

la casa de papel cast - Nairobi
Nairobi – la casa de papel cast

NETFLIX

Steek je hand op als je bij team Alba Flores hoort! Ja, dat zijn wij ook. Er zou geen La Casa de Papel zijn zonder Flores’ felle energie. De 33-jarige actrice komt uit een showbizzfamilie: haar vader was componist en haar moeder theaterproducent. De tantes van Flores, Lolita Flores en Rosario Flores, zijn beiden beroemde zangeressen.


Wie speelt Raquel in La Casa de Papel?

Leather, Jacket, Leather jacket, Outerwear, Textile, Long hair, Top,
Raquel – la casa de papel cast

NETFLIX

Toen La Casa de Papel begon, speelde Itziar Ituño Martínez een slimme en no-nonsense politie-inspecteur. Nu is haar personage van kant gewisseld en heeft ze zich aangesloten bij de overvallers. Ituño heeft niet alleen theater gestudeerd, maar is ook afgestudeerd in sociologie. Ze acteert in het Baskisch en Castiliaans Spaans.


Wie speelt Tokio in La Casa de Papel?

Room, Photography, Fictional character, Screenshot,
Tokio – Rio – la casa de papel cast

TAMARA ARRANZ RAMOS

Úrsula Corberó draagt La Casa de Papel met haar rol als de elegante, raadselachtige en meer dan eens heethoofdige dievegge Tokio. Voor La Casa de Papel was Corberó vooral bekend als Ruth Gomez in de Spaanse serie Física o Química, die liep van 2008 tot 2011.


Wie speelt Rio in La Casa de Papel?

Red, Forehead, Human, Fun, Photography, Smile,
Rio – la casa de papel cast

TAMARA ARRANZ RAMOS

Fans van Élite zullen Miguel Herrán herkennen als Christian, een goedhartige overgeplaatste student naar Las Encinas die vanaf de eerste dag betrokken raakt bij het drama van de school. Rio, zijn personage in La Casa de Papel, is in die zin vergelijkbaar dat hij er snel tot over zijn oren inzit.


Wie speelt Denver in La Casa de Papel?

Forehead, Jaw, Moustache,

NETFLIX

Jaime Lorente is een bekende van de la casa del papel cast voor fans van de Spaanstalige Netflix-themaprogramma’s. Hij speelt niet alleen Denver in La Casa de Papel, maar ook Nano in Élite, de verslavende en pikante tienertelevisieshow. Het is toepasselijk dat Lorente uitgaat met een andere ster van de Spaanse Netflix-programma’s. Maria Pedraza, Lorente’s vriendin, speelt in Toy Boy, La Casa de Papel en Élite.


Wie speelt Berlijn in La Casa de Papel?

Red, Screenshot, Outerwear, Jacket, Fictional character, Games,

NETFLIX

Berlin is de oudere halfbroer van de professor, en de man die alle wilde plannen van de professor uitvoert. “Hij is een slechterik, hij is een sociopaat, hij is gevaarlijk, maar aan de andere kant is hij eerlijk, hij is grappig en hij is authentiek,” vertelde Alonso aan Drama Quarterly. De magnetische acteur speelde ook in Spaanse collega-drama’s The Embassy, Grand Hotel en The Ministry of Time. Berlin stierf in seizoen 2 van La Casa de Papel, maar Alonso verloor nauwelijks zijn baan – hij verscheen in seizoen 3, en zal ook in seizoen 4 te zien zijn.


Wie speelt Moskou in La Casa de Papel?

Jeosm

JEOSM

Paco Tous was de knuffelbeer van het team van La Casa de Papel. Zijn personage, Moskou, was de vader van Denver. De in Sevilla geboren acteur speelde de hoofdrol in het Spaanse politiedrama Los hombres de Paco-a.k.a. Paco’s Men. Tous speelde Paco zelf.


Wie speelt Arturo in La Casa de Papel?

Face, Cheek, Facial hair, Nose, Chin, Red, Head, Forehead, Human, Portrait,

NETFLIX

Enrique Arce speelt Arturo, de directeur van de Koninklijke Munt van Spanje, vóór de overval, dat wil zeggen.


Wie speelt Monica in La Casa de Papel?

Red, Screenshot, Art,

TAMARA ARRANZ

Esther Acebo is een koningin met krullend haar. La Casa de Papel is haar grootste rol tot nu toe, maar zal zeker niet haar laatste zijn.


Wie speelt Helsinki in La Casa de Papel?

Facial hair, Beard, Hair, Moustache, Forehead, Chin, Elder,

NETFLIX

Darko Peric is een Servische acteur, geboren in het voormalige Joegoslavië. Peric verhuisde in 2004 naar Barcelona, en begon met acteren in het Spaans. Leuk weetje: Naast acteren is Peric ook een Qi Gong meester.


Wie speelt Oslo in La Casa de Papel?

Facial hair, Beard, Red, Elder, Moustache,

NETFLIX

Na meer dan twee decennia in het Spaanse leger te hebben gediend, begon Roberto Garcia aan zijn tweede carrière als acteur. “Ik wilde een pauze van mezelf, als dat zinvol is,” vertelde Garcia aan The National krant. “Ik heb een grote verbeelding en voor mij is het geweldig om iemand anders te spelen. Eerlijk gezegd voelt het vaak als een vakantie.”


Wie speelt Tatiana in La Casa de Papel?

Fun, Conversation, Event, Tattoo, Smile, T-shirt,

NETFLIX

Diana Gómez is de meest geanticipeerde toevoeging aan seizoen 4 van La Casa de Papel. Zij speelt Tatiana, de vriendin van Berlin en een sleutel tot het begrijpen van zijn verleden – en de toekomst van de crew. Tatiana kent al hun geheimen. Gómez is een veelgevraagd actrice in zowel Spaanse als Catalaanse TV en film.