Wat ging er mis op de set van La Casa de Papel?

Wat ging er mis op de set van La Casa de Papel?

La Casa de Papel is de loeispannende Netflix-serie waarin een bende stijlvolle overvallers de Bank van Spanje beroven én de autoriteiten voor aap zetten. De serie zit vol schietpartijen, matscènes en ontploffingen: bij uitstek momenten waarop het helemaal mis kan gaan.

Hoe gevaarlijk is La Casa de Papel?
Gelukkig voor de cast valt het behoorlijk mee, hoewel er hier en daar wel eens een ongelukje gebeurt. Acteur José Manuel Poga, die de geflipte bankbeveiliger Gandia speelt, raakte lichtgewond toen de stand-in van Bogotá hem in zijn schouder stak met een écht mes in plaats van een dummy. Hij kreeg een paar hechtingen die in La Casa de Papel ook op het scherm te zien zijn.
Fans van Nairobi (Alba Flores) zullen duivels lachen om deze verwonding, maar de arme acteur kan er natuurlijk ook niets aan doen.

Smeltende Spanjaarden
De zwaarste scènes voor de cast waren echter behoorlijk onopvallend. In seizoen 3 van La Casa de Papel vluchten de bankrovers de Atlantische Oceaan op met een schip. Zodra De Professor verklaart dat ze in internationale wateren zijn is de bende officieel op vrije voeten.
Helaas voor de cast werd deze scène opgenomen in Thailand, waar het op dat moment rond de 40 graden was. Daar zit je dan in je bodywarmer! Alvaro Morte (De Professor) viel een paar keer bijna flauw tijdens de opnames, terwijl andere hoofdrolspelers regelmatig over de reling hingen vanwege de heftige golfslag. Miguel Herrán (Rio) liep een zonnesteek op…
Is dat een oceaan of zweet van oververhitte acteurs? Dat de scène er uitziet alsof hij bij een koele 10 graden gefilmd is, is de magie van de televisie!

La Casa de Corona
Spanje werd zwaar getroffen door het coronavirus en om het op de set van La Casa de Papel veilig te houden lagen de opnames lange tijd stil. Niet alleen bij La Casa de Papel, trouwens, maar bij een heleboel producties. Actrice Itziar Ituño, die Lissabon speelt, raakte besmet en werd behoorlijk ziek.
De opnames begonnen dus een stuk later dan gepland, waardoor het eerste deel van La Casa de Papel seizoen 5 pas begin september verscheen. De aller-, allerlaatste episodes van de spannende serie staan op 3 december op Netflix.

adminvlucht

Related Posts

10 feiten die jij nog niet wist over La Casa de Papel

10 feiten die jij nog niet wist over La Casa de Papel

La Casa de Papel seizoen 5: alles dat je moet weten

La Casa de Papel seizoen 5: alles dat je moet weten

1 Comment

Reacties zijn gesloten.